"EKSİĞİMİZ YOK +1 FAZLAMIZ VAR"

24.03.2023 141

Sıradan bir insan vücudunda kromozom sayısı 46 iken Down Sendromlu bir bireyse bu sayı 47'dir. Hücre bölünmesi sırasında  yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer almasıyla meydana gelir. Yani Down Sendromu bir kromozom anomalisidir.

Birleişmiş Milletler 21 Mart gününü Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitime dikkat çekmek, çalışma ve iş imkanları oluşturarak çalışma alanlarını genişletmek amacıyla tüm dünyada Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.

Biz de okul olarak toplumsal farkındalık oluşturmak, iş ve çalışma olanaklarına dikkat çekmek için Okul Müdürümüz Esra N. Meşincigiller'in görevlendirmesi ve Özel Eğitim Öğretmenlerimizden Yusuf Kalkan'ın koordinatörlüğünde ilimizde bulunan Nora City AVM'de etkinlik gerçekleştirdik. Bize ve çocuklarımıza bu fırsatı sundukları için de AVM yönetimine teşekkürü borç biliriz.